Jubileum 50 (+3)  jaar Dameskoor

Luister hieronder naar het dameskoor,

Klik de button aan:

De zangmiddag

 Zingen met hart en ziel, vol kleuren en vol klanken,

Zingen met hart en ziel, God loven en Hem danken.

In samenwerking met onderstaande solisten.

Was een prachtig 50-jarig jubileum.

 

 

Anne Stockman ( Hulst 1984)

 

Anne heeft de opleidingen “Zang Lichte Muziek”

en “Docent Muziek” afgerond aan het conservatorium te Tilburg.

Ze vormde haar eigen Jazz Quartet na haar opleidingen waarbij  voornamelijk haar eigen composities gespeeld werden. Ze speelden o.a. bij Paradox Tilburg, Jazz in Duketown, Jazzfestival Gemmenich, Tivoli Vredenburg en Scheldejazz.

Daarnaast heeft Anne een grote liefde voor koorzang en zong ze o.a. bij het “Fontys Jazzchoir” en "Vocalgroup MicSing”.

In 2017 heeft Anne haar eigen EP “Fusion” uitgebracht. De nummers zijn uitgevoerd met behulp van een loop station, waarbij het meerstemmig zingen de basis vormt. Anne is naast muzikaal ook graag beeldend bezig. Zo maakte ze ook de artwork voor deze EP zelf.

Afgelopen jaren werkte Anne als zangdocente bij het "CKE" in Eindhoven. Sinds dit schooljaar werkt ze als muziekdocent bij "Avans Pabo" in Breda en is ze een master Jazz Zang gestart aan de “HKU” in Utrecht.

Daarnaast is ze dirigente van de “Vocalgroup B-Major"

in Eindhoven.

Chiel de Cock (Hulst 1987)

 

Via pianolessen bij Adri Boogaert op Sint Jansteen en de havo op het Reynaert College in Hulst naar Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na de studie Docent Muziek gevolgd te hebben, was Chiel niet meer weg te denken van het podium.

Zo zong hij bij diverse bands en koren, zoals “Fontys Jazz Choir”, “Vocalgroup Micsing”, “Maze”. Ook zingt hij sinds 2012 bij “The Jukeboxboys”, een 4-koppige mannengroep waarmee hij diverse mooie optredens heeft mogen geven in bijvoorbeeld De La Mar Theater in Amsterdam en samen met de Toppers in Rotterdam Ahoy. Ook was hij verschillende seizoenen te zien en te horen als “Zang en gelukkig” in de Efteling. Daarnaast heeft Chiel verschillende koren geleid en begeleidt hij diverse zangers en zangeressen aan de piano.

 

Sinds het voorjaar van 2022 is Chiel woonachtig in Utrecht. Daarnaast is hij sinds de zomer van 2022 gestart met een IT-traineeship en is hij inmiddels werkzaam als Test Engineer in Amsterdam.

Marcel Mangnus (Hulst, 1986)

 

Marcel volgde zijn muzieklessen aan de Zeeuwse Muziekschool te Hulst.  Hier kreeg hij o.a. orgelles van Jos Vogel. Ook volgde hij solfègeles en koorzang aan de Stedelijke Muziekacademie te Sint-Niklaas. Na zijn middelbare schoolperiode studeerde Marcel verder aan het Koninklijk Conservatorium te

Gent bij orgeldocent Ignace Michiels.

In 2007 behaalde hij zijn Bachelordiploma Uitvoerend Musicus en in 2009 schreef hij zijn scriptie en presenteerde zijn eindproject. In 2010 behaalde Marcel zijn Masterdiploma Uitvoerend Musicus (Orgel). Tevens behaalde hij het diploma Lerarenopleiding in de muziek (Muziekpedagogie).

Marcel volgde masterclasses bij Kees van Eersel en Sietze de Vries.

Marcel Mangnus is sinds 2010 organist-titularis van de Willibrordusbasiliek te Hulst, waar hij het historische Frans-barokke Loys Isoré-orgel uit 1610-1612 bespeelt.

Hij is de vaste begeleider van het Basiliekkoor, het Dameskoor van de Basiliek en de Cantorij der Basiliek en begeleidt diverse koren in de regio. Van 2010 t/m 2022 was hij tevens werkzaam als organist van de H. Henricuskerk te Clinge (Onderhorst-orgel, 1763). Hij werkte als organist mee aan diverse radio- en tv-opnames. Daarnaast is Marcel muzikaal adviseur van de Stichting Orgelconcerten Hulst en van de Koorkring Zeeuws-Vlaanderen.